2012.07.27.
19:29

Írta: SzeSzil

Érzéki puzzle - Csokoládé, Bor és Művészet randevúja a Design terminálban

Vajon létezik-e tökéletes harmónia az érzékek világában? Olyan összhatás, amelyben hang, látvány és íz érzetei mind úgy passzolnak egymáshoz, akárcsak egy kirakós játék darabkái? A választ a „Fehér Csillagok”  Bor & Design rendezvénysorozatának legutóbbi partiján is sok életművész kutatta; nem hiába. Kellemes jazz zenével kísért kóstolót kaphattak abból, milyen is az, amikor csokoládé, bor és design mind ugyanazt az életérzést ragadja meg a saját kifejező eszközeivel: egy elegáns, kicsit intellektuális, mégis könnyed nyári est hangulatát.

Judit hamar megtalálta a közös pontot az eNJé bonbonok és a szomszédos Maurus pincészet remekei között. Éppen az a fantázianév csillogott az egyik boros címkén is, mint a Kötődés kollekció dobozának füzetkéjében: Rejtelem. Ugyanaz a fogalom, ami egészen más testet öltött a csokoládé és a Chardonnay nyelvén. Ám mindkettő művészi fordítása a szó jelentésének. Könnyű megszeretni őket; hamar válnak azon pillanatok elengedhetetlen kellékeivé, amelyekkel egy kis ünnepet lophatunk a hétköznapokba. Egy csipetnyi különlegeset a megszokottba; mint ahogy az esten szintén jelen lévő Blue Paprika designerei is teszik. Újraértelmezett népművészeti motívumaikat úgy ötvözik a farmer és póló városias vagányságával, hogy a végeredmény pezsdítő kreativitással színezi újra a legfakóbb napokat is.designterminal.jpg

A kiállított ruhaköltemények látványát és a zamatokat egyszerre élvező ínyencek soraiban a kulturális élet legjelesebbjeivel, köztük Sebestyén Mártával és Trokán Péterrel is találkozhattunk. Mennyi ihlető tapasztalat egy helyen! A designer és a művész a borból vagy a csokoládéból meríthet inspirációt éppúgy, mint ahogyan a borász vagy chocolaterie egy különleges formából vagy egy lebilincselő előadásból. A legjobb hír pedig talán az, hogy mivel a tökéletes harmóniát elérni lehetetlen, ez a kölcsönös alkotófolyamat akár örökké is eltarthat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokoladeklub.blog.hu/api/trackback/id/tr594682486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása