2012.02.08.
11:43

Írta: eNJé

Szívdobbanás - eNJé limitált kiadású csokoládékollekció

Megtöröm a hosszú csendet... alkotói szünet volt, amelynek nyomán megszületett az eNJé csokoládé és az első limitált kiadású csokoládékollekció, a: Szívdobbanás. A szerelem momentumai, érzései, pillanatai egy-egy bonbonba zárva. Mellette költemény és bonbon ihlette zenék egy apró Cd-n, egy csodás festménnyel díszített dobozban. Valentin napra szerelemből, szeretettel.

eNJé - Csokoládéba burkolt érzések és gondolatok.

A csokoládémesterség Tudomány és Művészet.
 
- Ezerarcú, érzékeny anyag, milliónyi ízzel, aromával és karakterrel. Csak akkor nyílik meg, ha kellő alázattal, türelemmel és odafigyeléssel fordulunk felé. Ez az érzékenység, ami lenyűgözött. Ez a szilárd, ellentmondást nem tűrő tartás, ami csiszolt, formált, tanított.
 
- Érzékekre ható. Szemre, fülre, orra, ízlelőbimbóinkra és a LÉLEKRE: Teljes valónkat behálózza. Ha hagyjuk....
 
- A csokoládé nyitogat. Régi édes pillanatokat újraélhetünk, a sebeket begyógyíthatjuk. Elgondolkodtat és változtatásra sarkall. Így lett életállomásaim szintézise.
 
- A csokoládé olyan, mint a szünet a zenében. Megállít. Csak egy pillanatra. Egy apróka falat, amiben illat, hang és íz szabadít fel ezernyi mélyen nyugvó emléket, érzést, fájdalmat, indulatot. Szétolvad a szájban, szétterül a lelkünkben.
 
- Csak egy percre ejt rabul, de az órákra, napokra, hónapokra, évekre ható.
 
- Az érzékek keltette érzelmek, gondolatok kiszabadulnak a roppanós csokoládéburokból és önálló életre kelnek. Újrafogalmazhatjuk, újraélhetjük és lezárhatjuk őket egy újabb formanyelven. Zenében, táncban, költészetben.
 
- Megtisztulás a kakóbabban lakozó ezernyi lélek újjászületésével és harmóniájával.
 
eNJé
Csokoládéba burkolt Érzések és Gondolatok.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A valentin-napi kollekció és a csokoládék leírása:
 
SZÍVDOBBANÁS
Újra szárnyalok
Szíveink dobbanását
Nem felejthetem
 
Mindannyiunkban él az emlék, ahogy megdobban a szív, amikor működésbe lép a kémia. Egy tekintet, egy illat, egy szó elindít egy érzést.
Középen, bennünk, legbelül. Dobbanás. És életre kel a Szerelem.
Magasság és mélység. Felemel és mélybe taszít.
Ha szétterjed, mindent elsöpör.
Nem tűnik el nyomtalanul.
Édes-keserű lenyomatait cipeljük egy életen át.
Mámorító pillanatait féltve őrizzük. Át örökítjük a messze tűnő végtelenbe.......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bujaság- bors
Cinkosság, pajkosság, pimaszság. Hancúrozunk, akár a gyermekek. Egy kertben. Vad indák hajladoznak, minden gömbölyű. Százféle illat vibrál a levegőben. A szerelem körbefon, nem ereszt, boldogít, majd valami huncutul megcsíp. Ez itt a valóság, amelyből százszor szívesen buja kertbe szökünk, újból és újból és újból és újból..........
 
Titokzatosság- rózsaolaj
Kifürkészhetetlenség. Ami a nőt esendővé, a férfit harcossá teszi. Az újdonság varázsa. Izgatottság és izgalom. A szív kalapál. Kíváncsiság hajt. Éveken át, akár egy életen át. Ezüst, arany és gyémánt lakodalomig. Ha lüktet, ha ott van, ha pizserget a Titkos illatos varázs.
 
Felszabadultság- tonkabab
Mámor, mely felold. Leráz minden béklyót. Nincs előítélet csak határtalan, semmibevesző boldogság és bódulat. Gondtalan gondolattalanság, keserű illat, édes íz. Kábulatból, bódulatba ejt. Szabad szerelem.
 
Biztonság- kasszia-gyömbér
A mindig változó, hullámzó, alakuló, mulandó valóság egy örök, biztos pontja. Átölel a vastag kéreg. Stabilan. Belekapaszkodhatsz., mert ott van, jelen van, benned van, akkor is ha egy nap édes és akkor is ha bús. Egy kesernyés, illatos afrodiziákum, amely örökké lángolóvá teheti a szerelmet.
 
Teljesség- édesnarancs tömjénnel-mirhával, arany koronával
Ég és Föld. Mennyei boldogság és a földi kihívások. A tömjén a férfi princípium, a yang. Összeköt az Éggel. A mirha, a női princípium a yin. A Földdel teremt kapcsolatot. Mirha és tömjén a teljes egység. A narancs mindent old, elsimít és előcsalja a bennünk rejlő gyermeket. Játékos, önfeledt. 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokoladeklub.blog.hu/api/trackback/id/tr484078126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása